Lions Club Hoogstraten Markland

Eén van de 279 actieve clubs in België en behorende tot District 112 B. De club werd opgericht in 1978 en sommige van de stichtende leden zijn nog steeds lid.

We zijn een hechte en trouwe vriendengroep die graag het aangename aan het nuttige koppelt. Daarom staan onze bijeenkomsten niet alleen in het teken van deze vriendschap maar ook in het teken van de vele goede doelen die wij steunen.


Een club met pit

Naast het organiseren van activiteiten (zoals deelname aan de braderie in Hoogstraten, verkoop van een eigen gin en een gezond sponsorbeleid) en evenementen (zoals een rally op Veiling Hoogstraten) om geld bijeen te brengen voor onze sociale doelen hebben wij een zeer goede en effectieve sponsorwerking. Veel van onze sponsors steunen onze club al jaren en met deze gelden, die integraal naar de sociale doelen gaan, hebben wij in het verleden en het heden al zeer veel doorlopende en éénmalige projecten kunnen ondersteunen. Deze sociale doelen bevinden zich voor het overgrote deel in de regio Noorderkempen. Daarnaast worden er, door de afdracht van fondsen aan Lionsclub International, tal van initiatieven/hulpacties wereldwijd gefinancierd.

Bekijk hier de goede doelen die wij ondersteunen.

Bekijk hier onze sponsors.


Naast de commissie- en bestuursvergaderingen komen we per maand 2 keer met alle leden in Hoogstraten bij elkaar voor het werkdiner in Restaurant Begijnhof (elke tweede donderdag van de maand) en de algemene werkvergadering in De Gulden Coppe (elke vierde donderdag van de maand). 

Daarnaast organiseren wij door het jaar heen diverse uitstappen (o.a. een jaarlijkse rally, bedrijfsbezoeken, bezoeken aan onze goede doelen, culturele uitstappen, etc…) en reizen (o.a. een jaarlijkse shortski en citytrip). Dit dikwijls met de partners erbij.