Lions Club Hoogstraten Markland

Eén van de 279 actieve clubs in België en behorende tot District 112 B.

De club werd opgericht in 1978 en sommige van de stichtende leden zijn nog steeds lid.

We zijn een hechte en trouwe vriendengroep die graag het aangename aan het nuttige koppelt.
Daarom staan onze bijeenkomsten niet alleen in het teken van deze vriendschap maar ook in het teken van de vele goede doelen die wij steunen.


Meer dan 100 jaar dienstbaarheid aan de gemeenschap.

Lions Clubs International (LCI) is ’s werelds grootste serviceclub en één van de grootste NGO’s ter wereld, met een netwerk van bijna 1,5 miljoen leden in 46.000 clubs in 210 landen.

Lions Clubs International is actief op een breed scala aan sociale terreinen.

We zijn bijzonder alert op slechtziendheid, ondervoeding, milieukwesties, jeugd, vooral de uitroeiing van kanker en mazelen bij kinderen, invaliditeit en diabetes.

Ons doel is om wereldwijd 200 miljoen mensen per jaar te kunnen helpen.

Naast sociale bijstand reageren we op elke natuurramp waarbij onze eerstelijnshulp nuttig kan zijn en wij zetten ons dan ook regelmatig in om mensen te helpen om terug te keren naar een waardig leven door in sommige gevallen te helpen bij de bouw van klinieken, scholen of zelfs huizen. Wij voeren deze interventies uit via onze lokale clubs om zeker te zijn dat onze fondsen een goede bestemming krijgen. Zo besteden we jaarlijks bijna 900 miljoen euro aan subsidies en donaties.

De opdracht van Lions

Een geest van verstandhouding tussen alle volkeren scheppen en bevorderen teneinde humanitaire noden te lenigen door belangloze hulpverlening en tot actieve deelname aan het leven van de gemeenschap en tot internationale samenwerking aanzetten.

Organisatie met een grote maatschappelijke impact

Lions Clubs België is een bloeiende organisatie met een erg grote maatschappelijke impact die openstaat voor iedereen. Voor mensen tussen 18 en 30 jaar bestaat de dochterorganisatie Leo Clubs België; een netwerk van meer dan 400 Leo’s verspreid over meer dan 30 Leoclubs.

De donaties die Lions België ontvangt gaan volledig naar goede doelen, waarbij de werkingskosten gedekt worden door eigen bijdragen. Sinds de Lions actief zijn in België (1952) werden in totaal zo’n 160 miljoen EUR aan plaatselijke, sociale doelen besteed en hebben de Belgische clubs zo’n 5 miljoen EUR ingezameld voor grote internationale Lionsacties (bv. bestrijding MS, tsunami Sri Lanka, aardbeving Haïti, storm in Mozambique……)


Lions Club Hoogstraten Markland

Eén van de 279 actieve clubs in België en behorende tot District 112 B. De club werd opgericht in 1978 en sommige van de stichtende leden zijn nog steeds lid.

We zijn een hechte en trouwe vriendengroep die graag het aangename aan het nuttige koppelt. Daarom staan onze bijeenkomsten niet alleen in het teken van deze vriendschap maar ook in het teken van de vele goede doelen die wij steunen.

Bekijk hier de goede doelen die wij ondersteunen.

Wenst u meer te weten over onze clubwerking en/of wilt u zich geheel belangeloos inzetten voor onze sociale doelen stuur dan uw een mail naar onderstaand emailadres of via het contactformulier via onderstaande link. Alle mails zullen vertrouwelijk worden behandeld. 

Klik hier om uw aanvraag in te dienen.


Meer over ons